Încă o persoană a depus documentele la CEC privind înregistrarea grupului de inițiativă în vederea colectării semnăturilor în susținerea sa. Cel de-al 17-lea candidat la șefia statului este finanțatorul Vadim Brînzan, care anterior a candidat la șefia Băncii Naționale.

Potrivit bancamea.md, Vadim Brînzan este originar din Moldova (născut în 1971), la moment activează în Statele Unite ale Americii.

Studiile menționate în CV:

1988-1993 Universitatea de Stat din Moldova, facultatea de fizică;

1999-2001 Harvard Business School, MBA cu specializare în finanțe.

Vadim Brînzan și-a început cariera la PriceWaterhouseCoopers în calitate de Senior Consultant. La PwC a activat în perioada 1994-1999 în birourile din Moscova, Kiev și Chișinău.

Apoi a urmat un internship la Goldman Sachs (New York), la divizia de Investment Banking. Între 2001 și 2007 a fost angajat al băncii americane Merrill Lynch unde a condus Grupul de Investiții Globale Principale și Finanțări structurate. Aici a administrat un portofoliu investițional de peste 5 miliarde dolari SUA în companii publice și private și produse financiare structurate.

Începând cu 2007 Vadim Brînzan a fost Partener Principal la HOV Capital, un fond de investiții cu capital privat. Aici dumnealui a gestionat fonduri de peste 500 milioane dolari SUA în companii financiare și business services cu peste 10.000 de angajați în SUA, Marea Britanie și Asia.

Din 2014 este fondatorul și partenerul principal al companiei de investiții Logos Advisors cu sediul în Miami. Fondul se axează pe investiții de tip angel investing și private equity în diverse active financiare, imobiliare, tehnologice ș.a.