Juristul Partidului Unității Naționale (PUN) susține că blocul politic ACUM refuză să pună în aplicare o decizie a instanței iar candidatul ACUM pe circumscripția 50 Galina Sajin continuă să difuzeze un filmuleț electoral pe pagina sa de Facebook

„Pentru cei de la guvernare legea nu are nici o valoare! Deși, la 26 septembrie 2019 Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani a emis o hotărâre judecătorească definitivă și executorie prin care a constatat faptul că Galina Sajin, candidatul Blocului Electoral „ACUM - DA - PAS” la funcția de deputat în parlamentul Republicii Moldova pe circumscripția uninominală nr. 50, la vest de Republica Moldova, a încălcat legislația electorală și prin urmare i s-a interzis difuzarea unui spot electoral. Aceasta a ignorat în totalitate hotărârea judecătorească și în continuare păstrează pe pagina ei filmulețul cu pricina. Am solicitat și CECEU nr. 50 să îi aplice o sancțiune, însă, ținând cont de faptul că președintele organului electoral a fost propus de cei de la PAS, se tergiversează examinarea contestației. Vreau să reamintesc celor de la guvernare, că neexectarea hotărârii judecătorești, este o faptă pedepsită și de Codul Penal!”, adaugă juristul PUN.  

Amintim că candidatul ACUM Galina Sajin a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț video cu tentă electorală în care apare prim-ministrul Republicii Moldova șli Galina Sajin pe fundalul clădirii Parlamentuluiț, ori acest lucru este interzis prin lege, de a utiliza în campania electorală imaginea instituțiilor de stat sau a demnitarilor. Ulterior imaginea de fundal a fost blurată dar premierul a rămas în acest video. 

Vedeți mai jos clipul video: 

Potrivit art. 320, alin. (1) Cod penal, neexecutarea intenţionată sau eschivarea de la executare a hotărârii instanţei de judecată, dacă aceasta a fost comisă după aplicarea sancţiunii contravenţionale, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 650 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.