Președintele Partidului Democrat și deputatul Pavel Filip, cere Guvernului să ofere corespondență între Ministerul de Externe și Președinție pentru a afla cum a fost coordonat „discursul rușinos” a lui Dodon la ONU. Potrivit politicianului, blocul ACUM trebuie să înțeleagă că se află la guvernare și trebuie să răspundă pentru tot ce se întâmplă în Republica Moldova.

Recent alianța de guvernare a marcat o premieră mondială rușinoasă. Pentru prima dată, o țară, un guvern se disociază public de poziția exprimată de șeful delegației sale la Adunarea Generală ONU.
După ce ne-a asigurat că va coordona cu președintele discursul acestuia, guvernul ne anunță că... nu a făcut asta. Avem senzația că există o înțelegere între componentele alianței de la guvernare și că blocul ACUM se lasă (intenționat și cu bună știință) păcălit de PSRM, ca imediat după asta să poată spune că ”nu-i place ce a ieșit”. De fiecare dată când un oficial susține un discurs la Adunarea Generală ONU, ministerul de Externe emite un mandat în care trasează liniile directorii pentru discursul susținut de la înalta tribună ONU, care exprimă poziția țării. Am cerut astăzi dimineață Guvernului să ne ofere această corespondență între Ministerul de Externe și Președinție, ca să aflăm și noi cum a fost coordonat acest discurs rușinos. Poate atunci cei din blocul ACUM se vor trezi și vor înțelege că nu mai sunt în opoziție. Stimați colegi, sunteți la guvernare, purtați responsabilitate pentru tot ce se întâmplă, nu vă mai puteți ascunde după perdea. Sunteți ceea ce decideți. Ce alegeți?”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Igor Dodon s-a adresat de la tribuna principală a Organizației Națiunilor Unite recunoașterea și respectarea de facto a statutului de neutralitate a Republicii Moldova. La fel, el a mulțumit Federației Ruse pentru reluarea procesului de distrugere a munițiilor din Cobasna.

Detalii: Dodon a cerut la ONU recunoașterea statutului de neutralitate permanentă a R.Moldova