Candidatul Blocului ACUM în comuna Ciorescu, Ion Scripnic este pus sub învinuire într-un dosar penal pe abuz de serviciu, intentat de Centrul Național Anticorupție (CNA). Unicul contracandidat al său la funcția de primar din Ciorescu este Constantin Scripnic din partea Partidului Socialiștilor. În aceste condiții Scripnic se întreabă retoric de ce a fost pus sub învinuire exact în campania electorală menționând că de la deschiderea dosarului ordonanța de punere sub învinuire a fost amânată de patru ori.

Conform informațiilor furnizate de CNA către DESCHIDE.MD, dosarul pe numele lui Ion Scripnic a fost deschis în luna mai curent, însă a fost pus sub învinuire la data de 6 septembrie.

În pofida existenței dosarului, Ion Scripnic a trecut așa-numitele filtre ale blocului ACUM și a fost acceptat să candideze din partea blocului.

Alexandru Slusari a declarant pentru DESCHIDE.MD că acesta ar fi un dosar politic.

Din câte am fost informat este un dosar politic. Mulți primari au avut asemenea dosare. Din câte am auzit, șeful CNA este din Ciorescu și acum îl protejează pe candidatul PSRM”, ne-a declarat Slusari. 

 Contactat de către reporterii DESCHIDE.MD, Ion Scripnic a declarant că nu-și recunoaște vina și că nu vede o problemă în candidatura sa din partea bloculuiîn condițiile în care mai mulți membri ai ACUM au dosare penale.

„Cei din Blocul ACUM care au fost în guvernarea trecută au avut majoritatea dosare penale. Nu vreau să dau nume. Dvs. singuri știți. Eu dacă aș fi fost condamnat aș fi de accord, dar este vorba doar de intentarea unui dosar penal. Întrebarea e de ce am fost pus sub învinuire acum în campania electorală? Dosarul a fost pornit în mai, a fost amânată ordonanța de punere sub în vinuire de patru ori, de ce exact acum în campanie am fost pus sub învinuire?”, se întreabă retoric Ion Sripnic.

 Scripnic lasă să se întrevadă că punerea sa sub învinuire în campania electorală este o presiune din partea Socialiștilor prin CNA, pentru a-l ajuta pe candidatul lor la Ciorescu.

„Concurenții electorali pentru Ciorescu sunt doi Scripnici, dacă îl scoatem pe Scripnic Ion cine rămâne, rămâne cel de la Socialiști. Aici e mult de înțeles”, a spus Ion Scripnic.  

Scripnic a mai spus că respectivul caz are mai multe substraturi însă deocamdată nu poate face mai multe declarații.