Președintele moldovean, Igor Dodon îl așteaptă pe Vladimir Putin în Republica Moldova în anul 2020, an care va fi dediicat Rusiei. Declarația a fost făcută pentru ziarul rus Kommersant, președintele subliniind că vizita trebuie să aibă drept bază o agentă progresistă, inclusiv pe Transnistria.

„Suntem mereu bucuroși și îl așteptăm pe Vladimir Vladimirovici în Moldova, cred că avem ce discuta. Dar, mi se pare că, pentru ca el să vină, avem nevoie de o agendă clară și care ne-ar permite să facem un salt. Anul viitor, conform acordurilor noastre, va fi Anul Rusiei în Moldova. Poate vom reuși să-i convingem pe partenerii noștri din Rusia ca să aibă loc această vizită. Ideal ar fi să progresăm pa anumite domenii până atunci. Poate chiar și în problema strategică transnistreană care este importantă pentru noi. Eu nu spun că asta se va întâmpla, ci că va fi o agendă foarte bună”, a declarat Dodon.

Referindu-se la retragerea și casarea munițiilor din depozitul Cobasna, Dodon a declarat că termenele pentru pregătirea documentelor, un an și jumătate, anunțate de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, sunt prea lungi. Dodon va insista asupra accelerării procesului, astfel încât faza activă a casării să înceapă la mijlocul anului viitor.