Liderul Partidului Nostru consideră că președintele Igor Dodon s-a grăbit cu decizia de a semna decretul de retragere a cetățeniei Republicii Moldova, Traian Băsescu.

Despre acest lucru a anunțat Usatîi într-o transmisiune live, în care menționează că „Dodon trebuia să-l lase deocamdată în pace”.

„Noi avem multe în comun cu Băsescu, suntem născuți pe aceeași dată, la ambii ne plac blondele.  Astăzi, când a fost privat de un concurent politic, s-a comis o fărădelege. Ședea Traian acolo, îl bocănea pe Plahiș, pe Ghimpu, trebuia de-l mai lăsat Igor Nicolaevici acolo. S-a grăbit un pic Dodon. Trainușka doar ședea acolo... A venit ca omul... Înțelegeți, astăzi toți cei care îl critică pe Plahotniuc sunt aliații noștri. Băsescu e bravo, e unionist. Faptul că i-a retras cetățenia va duce la consolidarea electoratului de dreapta. Din Băsescu se va face victimă și acuși se începe cu plânsete”, a spus Usatîi. 

Amintim că preşedintele Igor Dodon a semnat Decretul pentru retragerea cetăţenii familiei Băsescu. Documentul a intrat în posesia redacţiei Deschide.MD. Documentul nu se referă însă şi la soţia fostului preşedinte, Maria Băsescu.

Ulterior fostul președintele al României, Traian Băsescu a declarat pentru Deschide.MD că consideră decizia de astăzi a lui Igor Dodon de a semna un decret prin care a retras cetățenia acestuia este „o decizie politică care mai mai târziu o să-l dezonoreze”.