Deputatul Octavian Țîcu își îndeamnă colegii din cadrul blocului ACUM să înceteze atacurile în adresa sa pentru o colaborare pe viitor în vederea înlăturării „trădătorului” Igor Dodon de la putere. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul ședinței Parlamentului.

Totodată, Țîcu i-a sugerat parlamentarilor că în cazul în care vor să scape de el, ar fi bine să îl voteze la alegerile locale din 20 octombrie în calitate de primar al municipiului Chișinău.

Am două îndemnuri. Deputații din blocul ACUM să înceteze atacuri la persoană pentru că vom avea nevoie de colaborare pentru înlăturarea lui Igor Dodon, un trădător de țară, care necesită o investigare la fel ca și Plahotniuc, pe care împreună l-am înlăturat de la conducere, și să ne angajăm într-un proces autentic de europenizare.  Al doilea îndemn pentru toți deputații: Știu că vreți să scăpați de mine, și socialiștii, și democrații, și cei din blocul ACUM, mai puțin domnul Reniță pentru că îi va fi urât. Dar, este o soluție foarte simplă ca să scăpați de mine. La 20 octombrie 2019 puteți să mă votați „in corpore” în calitate de candidat la Primăria orașului Chișinău. Sunt cu numărul 18”, a declarat el.

La fel, Țîcu a spus că părăsește fracțiunea PPDA din motivul că deputații blocului ACUM au semnat acordul cu PSRM, dar și modul în care a fost ales președintele Curții Constituționale.

Părăsesc fracțiunea PPDA. Nu este vorba despre o sfidare a Platformei „Demnitate și Adevăr”, din contra, am respectat și respect angajamentul și lupta care a avut-o PPDA pentru înlăturarea regimului „Plahotniuc”... Motivele acestei plecări sunt modul în care a fost ales președintele Curții Constituționale și semnarea acordului cu PSRM care îl cred o gravă eroare politică. Rămân deputat independent al blocului ACUM... de astăzi în interiorul blocului vor fi două componente: una în complicitate cu PSRM și Igor Dodon, iar alta liberă să ia decizii conform promisiunilor asumate față de alegători”, a precizat el.

Amintim că Octavian Țîcu a decis să candideze la alegerile locale din 20 octombrie, fiind înaintat din partea Partidului Unității Naționale.