Președintele Dodon a avut o întrevedere cu Dmitrii Kozak, viceprim-ministru, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, care se află în Moldova pentru a participa la Forumul Economic Moldo-Rus.

Dodon a menționat faptul că în anul curent, numărul participanților la forum economic-comercial moldo-rus a ajuns la circa 1000 de persoane, inclusiv înalți reprezentanți ai structurilor de stat și ai mediului de afaceri din R. Moldova și Rusia.

„În mod special, am abordat subiecte privind rezultatele ședinței Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse pentru cooperare comercial-economică. Timp de cîteva luni, Guvernul Moldovei și cel al Rusiei au reușit să discute un număr mare de probleme, multe dintre ele regăsindu-se în Protocolul ședinței Comisiei”, a scris Dodon pe Facebook.

Dodon a constatat cu satisfacție dinamizarea raporturilor bilaterale moldo-ruse. Dodon a remarcat că evenimentele care au loc în cadrul parteneriatului moldo-rus, îl conving că relațiile de colaborare dintre Republica Moldova și Federația Rusă se consolidează pe termen îndelungat.