Deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” Denis Ulanov, Vadim Fotescu și Igor Himici, au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicită anularea hotărârilor Parlamentului prin care s-a admis ridicarea imunității parlamentare legiuitorilor Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Potrivit deputaților, procedura de ridicare a imunității s-a desfășurat cu grave încălcări ale legislației. Potrivit lor, procurorul general interimar, Dumitru Robu, nu are competențe pentru a solicita ridicarea imunității deputaților.

Drept argument, parlamentarii au prezentat datele din proiectul de lege ce a permis instituirea funcției de procuror general interimar, în care este indicat că procurorul general interimar va asigura doar „funcții manageriale”, iar solicitarea lui Robu depășește această noțiune.

Deputații menționează că Dumitru Robu este o persoană neîmputernicită, iar în acest sens procedura de ridicare a imunității a fost „viciată” și a fost una ilegală.

Amintim că deputații fracțiunii Partidului „ȘOR”, Marina Tauber și Reghina Apostolova, au fost lipsiți de imunitate parlamentară luni, 16 septembrie. Ulterior, parlamentarii au fost reținuți de către ofițerii CNA la Orhei, de unde au fost transportați la CNA.