Ex-ministrul al Justiției în Guvernul Sandu și fostul vicepreședinte al Platformei DA, Stanislav Pavlovschi, se arată nemulțumit de propunerile pentru reformarea justiției din noul acord ACUM-PSRM, numit ca fiind o „înțelegere politică”. Potrivit lui Pavlovschi, acestea nu au nimic comun cu reforma.

Îmi pare rău să declar asta, dar în privința justiției, aceste propuneri nu au nimic comun cu reforma. Se urmărește scopul înlocuirii exponenților unui regim cu exponenții altui regim. Așa planuri pot fi numite «reforma» doar în glumă. Gluma de foarte prost gust! Repet, îmi pare foarte rău să o constat...”, a scris Pavlovschi.

Amintim că vicepreședinții Parlamentului Ion Ceban (PSRM), Mihai Popșoi (PAS), Alexandru Slusari (PPDA), dar și Igor Dodon, Maia Sandu și Zinaida Greceanîi au semnat o „înțelegerea politică” privind obiectivele tranzitorii ale Guvernului, Președinției și Parlamentului, inclusiv ale fracțiunilor PSRM, PAS și PPDA, care stabilesc pașii pe care urmează să-i îndeplinească actuala majoritate parlamentară.

La capitolul „reforma justiției” documentul prevede modificarea Legii cu privire la Procuratură, votată luni, 16 septembrie, de Parlament; reformarea CSJ; modificarea comonenței CSM și altele.

Detalii: DOC // Alianța temporară ACUMPSRM a murit. Trăiască noua alianță!

Potrivit analiștilor politici, noul acord de colaborare între ACUM și PSRM a fost semnat din lipsă de alternativă, fiindcă părțile și mai cu seamă Blocul ACUM nu sunt interesate de alegeri anticipate. În plus semnarea documentului a fost silită și de către părinții externi ai acestei coaliții – Moscova și Berlinul.

Detalii: Analiști, despre noul acord ACUMPSRM: Este evident că e în interesul socialiștilor