Premierul Maia Sandu susține că acum două zile Agenția Proprietății Publice a depus o cerere de chemare în judecată împotriva SC „Avia Invest” S.R.L. prin care a solicitat recunoașterea nulității contractului din 30 august 2013 de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” și a terenului aferent acestora.

„Considerăm că acest contract de concesiune este unul abuziv, a fost încheiat cu multiple încălcări ale cadrului normativ în vigoare, fiind, de asemenea, în detrimentul interesului statului. Credem că există suficiente argumente pentru declararea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că o companie din Guernsey, NR Investments Ltd, a achiziționat o participație de 95% la Avia Invest, operatorul Aeroportului Internațional Chișinău din Moldova. Acordul a fost ratificat recent între reprezentanții Avia Invest LLC (Avia Invest) și singurul beneficiar al NR Investments, Nat Rothschild.

Detalii: Aeroportul Internațional Chișinău revândut. Cine este noul proprietar