Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. În cadrul întrevederii, liderul democraților i-a comunicat despre îngrijorările legate de acțiunile actualei majorități parlamentare, dar și cum acestea afectează relația cu România.

O revedere plăcută cu ambasadorul Daniel Ioniță, un prieten al Republicii Moldova și un susținător al parcursului european al țării noastre. I-am comunicat dlui ambasador îngrijorările noastre legate de acțiunile actualei guvernări, care ne duce, în fiecare zi, tot mai departe de România. Am vorbit despre viitorul PDM, dar și despre prioritățile și planurile partidului”, se arată în mesajul publicat de Pavel Filip.

Totodată, liderul PDM i-a mulțumit o dată în plus pentru zecile de proiecte pe care România le-a implementat în Republica Moldova: gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, grădinițe renovate, poduri, muzee și teatre.

De precizat că în cadrul Congresului PDM din 7 septembrie, Pavel Filip i-a mulţumit României pentru că a sprijinit necondiţionat Republica Moldova în cele mai dificile momente.

Noi preţuim şi vom preţui atât sprijinul financiar care a venit chiar atunci când am avut cea mai mare nevoie de el, dar şi proiectele de infrastructură economică, educaţională şi culturală care rămân a fi ancore de nădejde în relaţia noastră privilegiată. Eu cred cu tărie că adevărata apropiere de România se face nu doar prin poduri spirituale, ci şi prin poduri din beton, gazoducte, autostrăzi, şcoli, grădiniţe, instituţii culturale. Sunt mândru că în perioada mandatului meu de prim-ministru am reuşit să regândim aceste relaţii, aşezând în mijlocul lor nevoile oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat atunci Filip.