Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Bătrîncea, îi cere lui Iurie Leancă să nu „bage nasul unde nu-i fierbe oala”. Mesajul a fost publicat după ce liderul PPEM a comentat pliantele electorale a socialiștilor despre „jandarmii români” în care a spus că PSRM „promovează o temă falsă”.

Domnule Leancă, domnule ex-simplu prim-ministru, avem două rugăminți către dumneavoastră.

Prima. Nu vă băgați nasul unde nu vă fierbe oala. Mai exact, nu vă transformați în consultant pentru campania politică a Partidului Socialiștilor. Dacă o să avem nevoie de serviciile dumitale, vă anunțăm. Dar cred că n-o să avem nevoie. Mai degrabă ideile voastre unioniste o să-i fie utile lui Mihai Ghimpu, de care vă leagă o prietenie tandră.

A doua. Ocupați-vă zi și noapte de investigarea politică a furtului miliardului, care s-a produs în timpul cît erați simplu prim-ministru. Puteți începe cu analizarea propriei semnături pe documentele care au permis transferul de bani de la BNM la BEM. Vă dăm și o lupă, dacă aveți nevoie.

Domnule Leancă, fii un simplu om. Nu sări gardul...”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Igor Dodon şi-a găsit slogan de campanie: „Jandarmul român nu va fi la noi stăpân!". Mesajul a fost tipărit pe pliante electorale, care de câteva zile "invadează" cutiile poştale ale cetăţenilor din toate colţurile Moldovei.

PSRM se laudă cu această ocazie că anume socialiştii vor opri „pericolul unionist” care, în opinia lor, „îi corupe pe mulţi dintre tineri, îi mancurtizează, îi îndepărtează de propria patrie”, drept care „unionismul ar trebui interzis prin lege”.

Ulterior, președintele PPEM, Iurie Leancă, a scris pe Facebook că „Pliantele electorale cu care Igor Dodon împânzește Moldova promovează o temă falsă, al cărei obiectiv este să creeze discordie între cetățenii Moldovei".