Ministrul de Externe și Integrare Europeană, Nicu Popescu a efectuat prima sa vizită oficială la Kiev unde s-a văzut omologul său ucrainean Vadim Prîstaiko. Discuțiile s-au axat în jurul temelor cum ar fi micșorarea prețurilor la roaming, deschiderea noilor puncte de control comun la frontieră, conservarea ecologică a Nistrului și reluarea navigării fluviale pe Nistru.

Nicu Popescu a declarat că Republica Moldova va continua implementarea Acordului de Asociere, va continua să colaboreze cu NATO și va insista asupra retragerii trupelor rusești de pe teritoriul său. „Aceștia sunt pilonii principali ai politicii externe a Republicii Moldova”, a declarat Popescu. 

Cei doi miniștri au discutat posibilitatea de apropiere a Republicii Moldova și Ucrainei de Uniunea Europeană. „Pentru că noi avem același scop, ambii vrem statele noastre să se integreze în Uniunea Europeană”. 

„Noi vrem să facem progrese în diminuarea prețurilor la roaming, să combatem contrabanda la granița moldo-ucraneană, inlcusiv pe sergmentul transnistrean, vrem să deschidem mai multe puncte comune de trecere, astfel ca cetățenii noștri să traverseze granița mai repede și mai ușor. Vrem să cooperăm în ceea ce privește conservarea ecologică a râului Nistru, dar vrem să deschidem râul pentru navigare”, declarat Nicu Popescu.