Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, s-a întâlnit cu cel care, prin acțiunile sale, a creat alianța dintre PSRM și blocul ACUM, fapt confirmat chiar de către deputații socialiști. Este vorba despre Dmitri Kozak, vicepremierul Federației Ruse și reprezentantul special al președintelui rus pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova.

Șeful statului a anunțat că în cadrul întrevederii s-a discutat pregătirile pentru organizarea ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, preconizată pentru 19 septembrie curent, „precum și chestiuni care ar putea fi incluse în agenda ședinței”.

În agenda noastră bilaterală s-a acumulat un număr mare de chestiuni ce necesită implicarea neîntârziată a reprezentanților Guvernului Republicii Moldova. Este vorba, inclusiv, despre eliberarea autorizațiilor de transport, livrările de conserve și produse vinicole moldovenești pe piața rusă” a menționat el.

Dodon susține că a discutat chestiuni ce țin și de asigurarea livrărilor neîntrerupte de gaze rusești în Republica Moldova, precum și posibilitatea de a oferi reduceri de preț pentru gazele naturale livrate în Moldova de Federația Rusă.

De asemenea, l-am informat pe domnul Kozak despre modul în care decurge organizarea celei de-a doua ediții a Forumului economic moldo-rus, care va avea loc la Chișinău, în perioada 20-21 septembrie 2019”, a menționat el.

Amintim că la mijlocul lunii iunie deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, a declarat pentru presa separatistă din Donbas că alianța ACUM-PSRM este meritul lui Kozak: „Rolul lui Kozak a fost enorm. Cei de dreapta (ACUM - nota red.) au fost fascinați”.

Detalii: VIDEO // Deputații PSRM, în mass-media separatiștilor din Donbas: Alianța cu ACUM, meritul lui Kozak

De precizat că Igor Dodon urmează să plece, la sfârșitul lunii septembrie, la Washington (SUA), unde va participa la cea de-a 74-a Sesiunea a Adunării Generale a ONU.

Detalii: EXCLUSIV // Dodon își duce soția și bodyguarzii la ONU. Deplasare de lux a președintelui la New York