Guvernul Republicii Moldova anunță că vizita delegației guvernamentale, în frunte cu Maia Sandu, a fost amânată. Motivul indicat de autoritățile de la Chișinău - „au intervenit schimbări în agenda Secretarului de Stat Mike Pompeo”.

Cu referire la vizita în SUA planificată pentru săptămâna viitoare, Guvernul Republicii Moldova anunță că aceasta se amână pe motiv că au intervenit schimbări în agenda Secretarului de Stat Mike Pompeo. Oficiul Secretarului de Stat ne-a cerut o altă opțiune de timp și în prezent se lucrează pentru a găsi o dată potrivită pentru ambele părți. În ceea ce privește inițierea unor procese importante pe agenda parteneriatului nostru cu Statele Unite, am discutat cu domnul John Bolton la Chișinău aspectele cele mai importante și am stabilit acțiunile care urmează a fi întreprinse de Guvernul de la Chișinău în următoarele luni”, se menționează în comunicat.

Decizia de anulare a vizitei delegației conduse de Prim-Ministru Sandu vine la scurt timp după întrevederea la Chișinău cu John Bolton, consilierul Preşedintelui SUA pentru securitate naţională.