Deputatul Blocului ACUM Octavian Ţîcu, entitate politică ce se află într-o alianţă de guvernare cu PSRM, cheamă la boicotarea concertului organizat de președintele Igor Dodon în Piața Marii Adunări Naționale, prin care marchează „75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism” .

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Octavian Țîcu sugerează că prin boicotarea evenimentului  „putem sfida legitimizarea „mitului 24 august” - lipsa de prezență la această manifestare de militarism sovietic și debarcarea politică cât mai rapidă a PSRM”.

„Oameni buni, stați acasă, ieșiți la natură, mergeți în vacanță și explorați peisajele țării, dedicați o zi copiilor și familiei...sunt o mulțime de-a modalități de a boicota minciuna zilei de astăzi!!!
În două feluri putem sfida legitimizarea „mitului 24 august” - lipsa de prezență la această manifestare de militarism sovietic și debarcarea politică cât mai rapidă a PSRM...să aveți o zi frumoasă”, scrie Țîcu.

Este de menționat că, ieri, premierul Maia Sandu a declarat că concertul organizat de președintele Igor Dodon în Piața Marii Adunări Naționale, prin care marchează „75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism” are menirea de a diviza societatea.

Totodată, reamintim că anterior,  Țîcu a mai declarat că președintele Igor Dodon promovează propaganda ideologică sovietică, cea care a falsificat istoria, în condițiile în care chiar documentele Partidului Comunist de la Moscova îl contrazic. Declarația a fost făcută  în Parlament, în contextul inițiativelor președintelui Igor Dodon de a „sărbători” pe 24 august curent „eliberarea Moldovei de sub fascism” și „660 de ani de statalitate” a Moldovei. Istoricul le numește „o încălcare grosolană a istoriei”.

Țîcu: Ne sunt prieteni acum, dar adevărul e mai scump. Dodon promovează propaganda sovietică

Deputat ACUM: Am intrat într-un joc periculos în care au loc partajări de funcții