Federația Rusă propune să inițieze procesul de utilizare a munițiilor stocate lângă satul Cobasna în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fiind gata să instaleze echipamentul necesar în acest sens. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele țării, Igor Dodon, după întrevederea sa cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, care se află într-o vizită la Chișinău la invitația șefului statului, fără a fi coordonată întevederea cu Guvernul Moldovei.

Potrivit lui Dodon, realizarea acestei măsuri va contribui la reducerea tensiunii în regiune. „I-am mulțumit Ministrului Apărării, iar în persoana sa– conducerii Federației Ruse, remarcând faptul că realizarea acestei măsuri va contribui la reducerea tensiunii în regiune”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a șefului statului.

Dodon menționează că propunerea dată în scurt timp va fi transmisă participanților formatului de negocieri 5+2 de reglementare a conflictului transnistrean.

Amintim că, astăzi la Chișinău întreprinde o vizită ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Vizita oficialului rus nu a fost coordonată cu Guvernul, fapt ce a indignat-o pe prim-ministra, Maia Sandu, și i-a cerut ministrul Apărării al Moldovei să nu semneze nici un memorandum, deoarece această vizită a oficialului rus nu este una oficială ci privată.

sursa: realitatea.md