Igor Dodon, președintele R.Moldova, a sfidat ziua de doliu național, din 23 august, declarată de către Guvernul Maiei Sandu, din simplu motiv că, ar considera dânsul, zilele de doliu se decretează prin ordin prezidențial. Declarația a fost făcută de Dodon, astăzi, 24 august, la Complexul Memorial „Eternitate”, acolo unde în frunte cu președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi, au depus flori „cu ocazia aniversării a 75-a de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă”.

„Sunt multe întrebări la aprobarea aceste decizii. În 28 de ani de independență, zilele de doliu au fost decretate prin decrete prezidențiale. Considerăm că prin decret prezidențial se decretrează astfel de zile”, le-a spus Igor Dodon jurnaliștilor, când a fost întrebat de ce a sfidat ieri ziua de doliu național.

Vineri, 23 august, în Republica Moldova s-a marcat Ziua europeană a regimurilor totalitare, drapelul fiind coborât în bernă.

Însă, președintele Igor Dodon s-a aflat la Comrat, unde a depus flori la „Complexul memorial cu ocazia aniversării a 75-a de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă”.

Și cu Estul și cu Vestul. Guvernul comemorează la Chișinău, Dodon sărbătorește la Comrat

Este de menționat că, ieri, premierul Maia Sandu a declarat că concertul organizat de președintele Igor Dodon în Piața Marii Adunări Naționale, prin care marchează „75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism” are menirea de a diviza societatea.

Maia Sandu îi arată din deget lui Dodon. Concertul din PMAN dezbină societatea

Executivul de la Chișinău a declarat ziua de 23 august zi de doliu. Guvernul a recomandat autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor „să renunțe, în această zi, la desfășurarea acțiunilor distractive cu caracter de masă”.

Totodată, vom aminti că noii șefi ai Î.S. Calea Ferată din Moldova nu s-au conformat cu decizia Guvernului și nu au coborât drapelul în bernă, din motiv că, nu ar fi știut despre o asemnea decizie. Cel puțin așa ne-a spus ieri Ivan Dragniv, prim-vicedirectorul numit în funcție de către ministrul Economiei, Vadim Brînzan.

FOTO // Zi de doliu, dar nu pentru toți. Noii șefi de la CFM nu au coborât drapelul: „Nu au știut”