Maia Sandu spune că întâlnirea dintre ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu și Pavel Voicu nu poate fi una oficială, ci doar una personală.

„Domnul Șoigu poate să viziteze R. Moldova în calitate de persoană privată, dar întâlnirea dvs nu poartă un caracter oficial și nu pot fi semnate niciun fel de acorduri. Pe viitor, dacă vreți să invitați oaspeți în R. Moldova, aceste invitații trebuie făcute conform legii, Guvernul să fie notificat din timp în scris, să fie stabilită agenda și asigurat protocolul. Neîndeplinirea acestor proceduri fac vizita dl Șoigu neoficială”, a explicat Maia Sandu.

În același timp, premierul Maia Sandu a solicitat ministrului de Externe Nicu Popescu chemarea amabsadorului din Federația Rusă, Andrei Neguță pentru consultări. Solicitarea a fost făcută astăzi în cadrul ședinței Executivului.

„Domnule ministru Popescu vă rog să luați legătura cu ambasada noastră la Moscova și să-l chemați pe domnul ambasador pentru consultări ca să clarificăm cum s-au întâmplat aceste lucruri. Vom reveni la acest subiect ca să vedem cum a avut loc acest incident”, a declarat premierul.

Amintim că pe 26 iulie Ministrul Apărării al Republicii Moldova a avut o întrevedere la Moscova cu omologul său rus, Serghei Șoigu. În cadrul discuțiilor Voicu a declarat că Rusia este un aliat de nădejde pentru Republica Moldova. Totodată, el a mulțumit Rusiei care a fost primul stat care recunoscut noua guvernare de la Chișinău.

Atunci s-a discutat și despre o vizită a ministrului Apărării rus în Republica Moldova.