Jurnalistul Nicolae Negru consideră că avertismentul deputatului ACUM, Lilian Carp este unul ipocrit și care nu va avea niciun efect. Editorialistul motivează prin faptul că Lilian Carp a văzut numirile anterioare, inclusiv votul în Parlament pentru judecătorii CCM și nu a venit atunci cu o poziție publică dar și că chiar dacă va pleca Carp din majoritate, acest lucru nu va schimba nimic pe arena politică.

„Nu văd să fie un semnal alarmant. Este o rândunică, dar cu o rândunică nu se face primăvară. Dacă ar fi fost mai mulți deputați atunci puteam zice că mariajul riscă să fie desfăcut. Dar fără un deputat, majoritatea parlamentară este stabilă și nu se va întâmpla nimic dacă deputatul Lilian Carp va părăsi această majoritate. El de mult timp este în căutare. Pare incert în poziția sa. Acest caz cu CCM oferă suficiente motive ca să-ți pui întrebarea dacă să stai în această coaliție sau nu”, a declarat pentru Deschide.MD, Nicolae Negru.  

Editorialistul mai spune că nu crede că retragerea lui Vladimir Țurcan de la șefia CCM rezolvă problema politizării Înaltei Curți pentru că el oricum rămâne membru al CCM.

„Și aici, este mult ipocrizie în declarațiile și ale lui Năstase și ale Maiei Sandu, fiindcă în momentul în care l-au votat în parlament pe Țurcan puteau să se aștepte că va deveni și președinte. Este spectacol pentru cetățeni pentru că a existat o înțelegere între Dodon, Năstase și Maia Sandu și acum se arată mirați, fac declarații care să le spele imaginea”, punteză Negru. 

Cât despre soluția propusă de Carp ca partidele politice să-și retragă reprezentanții politici, Negru spune că nu are niciun sens pentru că oricum Parlamentul și Guvernul va înainta alți candidați.

„Iarăși Guvernul și Parlamentul vor propune alți doi candidați și aceștia desigur că vor reprezenta preferințele, pe de o parte a Maiei Sandu, și pe de altă parte a parlamentului a PSRM a ACUM. Trebuie schimbat principiul de selectare a candidaților, trebuie să fie un concurs. Dar am văzut și concursuri care, atunci când nu le sunt convenabile rezultatele, ele sunt pur și simplu anulate. Aceeași atitudine a avut și Maia Sandu iar Parlamentul, mai grav, a ignorat rezultatele concursului”, a adăugat editorialistul care a venit cu precizarea că însăși acest fapt putea să-l pună în gardă pe domnul Carp.

„Ce rost mai au aceste lamentări și aceste declarații în public. După moarte este pocăință. De altfel și Maia Sandu, post-factum face declarații de regret așa cum am văzut și la CNA dar nu au niciun efect. În același timp și Dodon spune pentru Europa Liberă că cei trei lideri se întâlnesc zilnic. Așa că de aici reiese că ei se întâlnesc, decid și după aceasta se arată indignați - repet este o ipocrizie care o folosesc pentru a-și liniști electoratele”, a conchis Nicolae Negru.  

Amintim că deputatul blocului ACUM, Lilian Carp a declarat astăzi părăsește blocul politic format din PAS și PPDA dacă nu sunt aplicate două soluții care se referă la situația de la Curtea Constituțională.

Detalii: Prima plecare din blocul ACUM? Un deputat PAS avertizează că va părăsi fracțiunea