Ministrul MAI, care este și liderul PPDA, parte a blocului politici ACUM spune că sunt suspiciuni că există niște trocuri în cazul votului pentru Vladimir Țurcanu la șefia CCM. Năstase a mai adăugat că subiectul alegerii președintelui CCM a fost discutat ieri dimineață între el, Maia Sandu, Igor Dodon și Zinaida Greceanâi.

Astăzi în cadrul unei emisiuni de la RadioMoldova, Năstase a recunoscut că a discutat cu Manole subiectul alegerii președintelui CCM: „Am sugerat doamnei Manole să nu candideze la această funcție și dumneaiei asta a și făcut”. Declarația a fost făcută în contextul discuției privind depolitizarea CCM și că Înalta Curte nu trebuie să fie condusă de o persoană cu afinități politice.
 
Năstase a adăugat că dacă nu va fi anulat votul prin care socialistul Vladimir Țurcanu a fost ales președinte la CCM, atunci el, Andrei Năstase, va fi cel care va cere revizuirea deciziei. 
„Mai mult decât atât, dacă nu se va întâmpla acest lucru cât de curând (n.red., anularea votului), eu voi fi cel care voi cere revizuirea acestei decizii prin prisma legii mai ales după apariția unor mesaje a unui judecător de la Curte, a adăugat Năstase. 
Ministrul a adăugat că ar porni imediat un dosar penal în urma apariției acestor mesaje în spațiul public, dar că din păcate nu-i permite legea. 
„Dacă mi-ar permite compentențele la MAI, imediat aș fi intentat un dosar penal. Nu vreau să dau indicații la procuratură dar eu imediat aș face acest lucru... Suspiciunile acestea arată că există niște trocuri, dar PPDA nu a fost parte niciodată la trocuri”, a adăugat liderul PPDA. 
În același timp, Năstase recunoaște că ieri dimineață a discutat cu președintele Dodon, speakerul greceanâi și premierul Maia Sandu despre președinția CCM.
Ieri dimineață am discutat cu domnul Dodon, doamna Greceanîi, doamna Sandu despre președinția la CCM și toți au spus că lăsăm la decizia Curții. Este un subiect care trebuie să-l decidă la Curte considerând că cei delegați vor înțelege că este nevoie de schimbare”, a mai spus Năstase. 

Amintim că Domnica Manole a depus azi dimineață cerere de revizuire a alegerii președintelui Curții Constituționale. Manole a afăcut anunțul pe pagina sa de Facebook unde are atașată și cererea respectivă.

Documentele sunt însoțite de următorul mesaj: „La primele ore ale zile am depus cerere de revizuire a hotărârilor CCM Ag-6 și Ag-7 din 19 august 2019, privind alegerea CCM. Sper că voi fi susținută de colegi”. 

Detalii: Șova face dezvăluiri.A primit un mesaj care confirmă că alegerea lui Țurcanu a fost aranjată

Ieri seara, judecătoarea de la Curtea Constituțională (CCM) Liuba Șova declara că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată și că votul de ieri este rezultatul unei decizii luate din timp. 

Judecătoarea a spus că a primit un mesaj ieri, de la un angajat al Parlamentului, care îi sugerează să-l înainteze pe Vladimir Țurcan la funcția de președinte, iar acesta o va numi președintă în absența lui. 

„Eu cu aceste mesaje nu mă voi adresa la organele de drept, pentru că nu am încredere”, a declarat Șova.

Detalii: (DOC) D.Manole o dă la întors. Cere revizuirea votului privind numirea lui Țurcan la șefia CCM