„În timp ce hipsterii din ACUM se plimbă pe coridoarele Guvernului cu cafele în cești de carton, tovarășii lor mai mari și colegii din Parlament și administrația prezidențială împart sistemul de stat moldovenesc pe bucăți, reproducând asimetria puterii inventată în timpul guvernării coaliției DPM-PLDM”, a comentat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Usatîi a propus să ne detașăm, în spiritul modei, de geopolitică și să analizăm cum se face împărțirea puterii în stat. Potrivit lui Usatîi, împărțirea se face în spiritul puterii PD-PLDM, unde PSRM este PD iar ACUM este PLDM 

„Pentru început propun, așa cum ne sfătuiesc reprezentanții noii puteri, să ne detașăm absolut de geopolitică. Asta e în trend acum. Dodon nu este pro-rus, iar Maia Sandu nu este pro-europeană. Iată ce fac ei. În timp ce hipsterii din ACUM se plimbă pe coridoarele Guvernului cu cafele în cești de carton, tovarășii lor mai mari și colegii din Parlament și administrația prezidențială împart sistemul de stat moldovenesc pe părți, reproducând asimetria puterii inventată în timpul guvernării coaliției DPM-PLDM”, a scris Usatîi pe Facebook. 

Potrivit lui Usatîi, socialiștii (noii democrați) au primit instituțiile de forță (cu excepția MAI, ca și atunci), iar ACUM (noul PLDM) - Cabinetul de Miniștri. Ca să încununeze opera, Curtea Constituțională a trecut către Dodon.   

„Maia Sandu a criticat această decizie, rezervându-și dreptul la niște acțiuni corespunzătoare, dar ce fel acțiuni vor fi acestea, nu este clar. Se pare că fereastra posibilităților s-a închis. Acțiunile active urmau să fie realizate imediat după schimbarea puterii. Dar nu acum, când calul de circ moldovenesc merge pe al doilea cerc. Fără o simpatie sau antipatie personală față de toți cei care îl călăresc, e greu să nu observăm că istoria se repetă și, se pare, se va încheia pentru aceștia de acum la fel ca și pentru cei de atunci. Păcat de țară care pierde iarăși timp privind bătălia dintre profani și nemernici”, a punctat Usatîi.