Fostul director al postului de televiziune NIT și actualul deputatul din partea Partidului Socialiștilor, Adela Raileanu, anunță că prin votul său de azi pentru Domnica Manole în funcția de judecător al Curții Constituționale, a „trădat așteptările unor oameni”.

I-am trădat printr-un vot pentru o persoană pe care o consider printre principalii vinovați de închiderea unui post de televiziune din Republica Moldova. Decizia acestei persoane nu are precedent în țara noastră. Este o persoană din cauza căreia eu și colegii mei am pierdut încrederea în justiția națională. În opinia mea, Domnica Manole NU A MERITAT să devină membru al Curții Constituționale. Lacrimile ei de sub ușile instanțelor de judecată nu sunt în măsură să șteargă din memorie abuzurile pe care le-a comis când s-a aflat în postul de «justițiară»”, a menționat Raileanu.

Potrivit parlamentarei, „sunt multe de spus despre «apucăturile democratice» ale acestei persoane, inclusiv refuzul de a continua ședințele de judecată, pe motiv că în stradă lumea își manifesta dezacordul față de închiderea unei televiziuni”.

Când a nimerit în plasa aceleiași justiții nedrepte, Domnica Manole s-a «reformatat» și, prin proteste și bocete, a încercat să se spele de păcate! Am clacat astăzi și îmi asum consecințele. Am ridicat mâna doar pentru a nu face inutil votul meu din 8 și 9 iunie! Mi-am asumat, alături de colegii mei din fracțiunea PSRM, responsabilitatea de a schimba lucrurile în această țară. Ne-am asumat obligația de a fi SOLIDARI, în ceea ce facem, și să-i sprijinim pe partenerii de coaliție, chiar și atunci când unele acțiuni ale acestora contravin convingerilor noastre”, a atras atenția deputatul.

Adela Raileanu s-a adresat și către colegii din cadrul blocului ACUM, menționând că unele decizii se dau extrem de dificil și chiar lovesc în demnitate.

Sper că a meritat votul de astăzi și mai sper că, de fiecare dată când va fi nevoie, veți demonstra și voi că puteți manifesta solidaritate, că puteți călca peste orgolii, în numele binelui pe care l-am promis poporului”, a precizat ea.

Amintim că Parlamentul a votat azi numirea lui Vladimir Țurcan și Domnica Manole în funcția de judecători la Curtea Constituțională.

Detalii: Parlamentul a votat. Țurcan și Manole, noi judecători la Curtea Constituțională

Domnica Manole este cunoscută și pentru faptul că în 2012, în calitate de judecător, a decis lichidarea postului de televiziune NIT, afiliat Partidului Comuniștilor. Această decizie a fost criticată de organizațiile internaționale și de oficialii europeni.