Procurorul general interimar, Dumitru Robu, și-ar putea face mâine apariția în plenul Parlamentului, pentru a solicita ridicarea imunității unor deputați.

Președintele Igor Dodon, a declarat astăzi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, că procurorul general a oferit informații despre tentativa de uzurpare a puterii în stat în perioada 8 iunie – 14 iunie, dar și despre cauzele penale deschise, suplimentar, privind furtul miliardului din sistemul bancar.

„Privind devalizarea sistemului bancar. Am fost informați detaliat de către procurorul general interimar despre unele cauze penale deschise suplimentar. Sunt anchetate unele subiecte trecute sub tăcere de fosta guvernare, acțiuni din perioada 2012-2013, când se pregătea furtul miliardului. Am fost informați și despre unele sechestre puse de procurori, iar guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei ne-a informat despre discuții pe care le are cu Kroll și ce facem mai departe cu băncile devalizate”, a spus șeful statului.

Întrebat dacă va veni mâine procurorul general în Parlament, pentru a solicita ridicarea imunității unor deputați vizați în furtul miliardului și uzurparea puterii în stat, Dodon a răspuns. „Din fericire sau nefericire nu președintele retrage imunitatea. Vom vedea mâine dacă va veni sau nu în parlament procurorul general. Eu am răspuns la această întrebare, dar vom vedea mâine”, a zâmbit președintele Dodon.

Sursa: Ziarul Național