Fostul premier Pavel Filip susține că actuala guvernare execută indicațiile Fondului Monetar Internațional (FMI) dar nu negociază cu fondul.

Filip spune că există o mică diferență între guvernarea PDM și guvernarea PSRM-ACUM: „noi am purtat negocieri cu FMI, ei execută indicații de la FMI. În orice situație, trebuie să te gândești mai întâi la interesele țării”. 

„Anularea facilităților, impozite mai mari pentru oameni cu venituri mici, tarife majorate, creșterea taxelor pentru sectorul HoReCa: ce au de câștigat cetățenii din toate acestea? Asta se întâmplă când la putere avem nu profesioniști, ci oportuniști. Dragi guvernanți, deschideți ochii la întâlniri, nu dați din cap și acceptați tot. Argumentați, explicați, convingeți. Dacă puteți, dacă vă pasă?”, conchide ex-premierul. 

Amintim că după discuțiile cu FMI, ministrul Finanțelor, a anunțat o serie de măsuri fiscale printre care majorarea TVA până la 20% pentru sectorul HoReCa, impozitarea tichetelor de masă dar și altele.  Ulterior au apărut diferite reacții.