Deputatul ACUM, Maria Ciobanu, se arată nemulțumită de colegii săi din cadrul blocului politic care nu votează solidar în Parlament anumite proiecte de legi, spre deosebire de deputații socialiști. Totodată, ea se adresează cetățenilor cu rugămintea de a nu mai fi deranjată cu știrile despre activitatea lui Igor Dodon și PSRM.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ciobanu a scris că a știut de la bun început că „înțelegerea dintre Blocul ACUM DA/PAS și PSRM de a scoate Republica Moldova din captivitate nu va fi înțeleasă de mulți, dar că până la urmă rezultatele contează și nu această alianță atipică”.

Și rezultate sunt. Numai cei care nu vor să le vadă, nu le văd. Credeți cumva că eu sunt mulțumită de ritmul schimbărilor, de unele persoane, care sunt promovate în funcții de răspundere? Îmi amintesc însă câte mandate avem în Parlament și încep să judec altfel. Doamnelor și domnilor, nu-mi mai trimiteți zilnic zeci de știri despre activitatea președintelui Republicii Moldova. Nu eu l-am votat pe Igor Dodon. El are dreptul să-și aleagă consilierii care îi plac. Nu eu am trimis în Legislativ 35 de membri PSRM. Apropo, deocamdată ei își onorează toate angajamentele și votează solidar, spre deosebire de parlamentarii blocului ACUM...”, a scris deputatul.

Amintim că recent Igor Dodon s-a aratăt indignat de faptul că unii deputați din partea blocului ACUM nu susțin inițiativele Partidului Socialiștilor. Șeful statului a spus că unul dintre deputații ACUM care nu votează unele proiecte ale PSRM este Iurie Reniță, pe care socialiștii l-au votat în funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană, deși au fost împotriva candidaturii acestuia.

Detalii: Dodon sare în capul lui Reniță: Și PSRM nu l-a vrut la Comisia Politică Externă

Marea împărțeală a funcțiilor în majoritatea ACUMPSRM. „Transparenţă, meritocrație și bun-simț”?