Vicepreședintele Parlamentului și deputatul PAS, Mihai Popșoi, susține că nu vede nicio problemă într-o eventuală semnare a unui acord cu PSRM, însă doar după ce socialiștii vor sprijini planul de acțiuni al Guvernului condus de Maia Sandu privind reforma justiției. Anunțul a fost făcut pe pagina sa din rețele sociale.

Suntem în discuţii privind planul de acţiuni al guvernului, care are drept priorităţi un amplu proces de reformare al justiţiei, demonopolizarea, reforme economice şi măsuri de protecţie socială. Asigurarea independenței justiţiei este obiectivul principal al guvernului Maia Sandu, iată de ce este important să primim sprijinul total al părților în acest proces. Odată aprobate aceste acţiuni nu vedem niciun impediment în semnarea unui acord care să specifice clar prioritățile din perioada următoare”, a menționat parlamentarul.

Amintim că PSRM a anunțat convocarea pentru săptămâna viitoare a ședinței Consiliului republican al formațiunii în cadrul căreia ar urma să fie prezentat draft-ul proiectului acordului de colaborare între cele două forțe politice.

Detalii: Socialiștii convoacă ședința Consiliului republican. Pregătesc draft-ul acordului cu ACUM