Primarul satului Mateuți (raionul Rezina), Angela Ursachi, fiind candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr” la scrutinul local din 20 octombrie, a atacat consilierul sătesc din partea PLDM, Livia Scutaru. Potrivit unei postări a PLDM pe rețele sociale, incidentul a avut loc la finalul ședinței Consiliului local din zilele trecute.

La finalul ședinței Consiliului local Mateuți, primarul Angela Ursachi i-a solicitat doamnei Livia Scutaru să rămână în birou pentru o discuție. Fiind vădit înrăită și agresivă, Angela Ursachi nu i-a permis doamnei Livia Scutaru să iasă din birou, blocându-i accesul. Discuția a culminat cu o lovitură puternică în tâmplă aplicată cu cruzime doamnei Scutaru, care a căzut fără cunoștință. Stimați cetățeni, dacă lucruri atât de grave se întâmplă chiar într-o instituție publică și le săvârșește un funcționar aflat în exercițiul funcției, atunci unde ne îndreptăm noi ca stat? Primarul de Mateuți, a înțeles că democrația se face cu bâta, cu agresivitate, cu limbaj vulgar, cu hărțuire și amenințare. Doamna a început deja campania electorală, fiind candidat din partea Partidului politic Platforma Demnitate și Adevăr. Cineva nu acceptă concurența loială, contracandidatul dorindu-se a fi nimicit la propriu”, se menționează în postarea liberal-democraților.

PLDM a catalogat atfel de acțiune ca fiind una „josnică și condamnabilă”. 

Sperăm ca organele competente să ia atitudine referitor la acest caz, în urma plângerii făcute de doamna Livia Scutaru, în pofida apartenenței politice a Ministrului de Interne Andrei Năstase. 
Iar cetățenii trebuie să își cunoască “eroii” în față!”, se precizează în comunicat.

Solicitat telefonic, Petru Ursachi, șef-interimar al IP Rezina, a declarat pentru Deschide.MD că incidentul a avut loc ieri, în jurul orei 13:00, însă materialul pe acest caz este doar la faza incipientă.

„Despre acest caz poliția a fost informată prin intermediul serviciului 112. La fața locului s-a deplasat grupul operativ, s-au documentat și urmează să cerceteze cazul”, susține Ursachi.

Totodată, Ursachi ne-a mai spus că pe numele primăriței din Meteuți nu a fost pornit niciun proces penal și nici contravențional, dar și că partea vătămată nu a depus nicio plângere.

„Nu-i proces, se precaută cauzul în baza legii cu privire la petiționare. A fost depusă petiție, urmează deja să constatăm. Este un caz înregistrat, un material în fază incipientă și urmează să fie desfășurate mai multe acțiuni pentru a stabili toate circumstanțele ca ulterior să ne expunem. Până când nu este nicio plângere”, a mai adăugat Ursachi.

De precizat că Angela Ursachi a fost aleasă în funcția de primar în anul 2015 din partea Partidului Liberal. Livia Scutaru i-a fost contracandidata sa la acel scrutin.