Comitetul Executiv Politic al PSRM a recomandat deputaților socialiști să semneze un nou acord de colaborare cu blocul ACUM. Potrivit unui comunicat de presă, decizia a fost luată în cadrul ședinței de azi a CEP. Totodată, socialiștii anunță că acordul din 8 iunie a fost practic îndeplinit.

În cadrul ședinței au fost discutate următoarele subiecte: situația politică actuală din țară, programul calendaristic al alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019, recomandări pentru viitorul Consiliu Republican al PSRM, precum și acțiunile fracțiunii parlamentare a PSRM pentru perioada următoare. Comitetul Executiv Politic a menționat că acordul provizoriu cu blocul politic ACUM, semnat la 8 iunie 2019, a fost îndeplinit în cea mai mare parte și a recomandat ca fracțiunea parlamentară PSRM să semneze un nou acord”, se mențioează în comunicat.

De precizat că la data de 8 iunie PSRM și blocul ACUM au semnat o înțelegere temporară „privind dezoligarhizarea și readucerea Republicii Moldova în albia Constituționalității”.

Amintim că zilele trecute socialistul Vlad Bătrâncea a cerut semnarea de urgență a acordului politic între PSRM și blocul ACUM. PSRM-istul și-a motivat insistența prin faptul că în ultima perioadă se atestă o intensificare a mesajelor cu caracter geopolitic, care, potrivit lui, continuă practica politică speculativă de scindare a societății moldovenești. Atacul socialistului vine după un interviu a deputatului ACUM, Octavian Țîcu care a declarat că liderul neformal al Partidului Socialiștilor din R. Moldova, președintele Igor Dodon, ar face bine dacă va participa la alegerile prezidențiale din anul viitor. Asta pentru că Dodon nu prea ar avea șanse să câștige un nou mandat.

Detalii: PSRM iese la atac! Socialiștii cer explicații de la ACUM