Fostul premier Iurie Leancă consideră că actualul ministru de Interne, Andrei Năstase, a realizat scurgerea de informații despre datele sale cu caracter personal, care poate să-i pună în pericol viața. De asemenea, Leancă a oferit explicații despre banii care dorea să-i ducă în România, dar și pașaportul său diplomatic, despre care s-a spus că ar fi nevalabil.

Prin astfel de „bombe” ei încearcă să distragă atenția de la cum își partajează funcțiile între ei, cum organizează “concursuri”, cum măresc taxele nejustificat și opac, cum își numesc cumătrii în tot felul de funcții. Prin astfel de intoxicări ale cetățenilor cu „scurgeri de informații”, ei pur și simplu își ascund (temporar) incapacitatea și lipsa de voință de a face ceva util pentru cetățeni”, acuză Leancă.

Fostul premier susține că a câștigat onest banii cu care intenționa să meargă în România și i-a indicat de fiecare dată în declarațiile sale de avere, iar pașaportul diplomatic i-a fost eliberat chiar de actuala guvernare.

Iurie Leancă anunță că va depune toate demersurile legale „pentru ca cei care au comis astfel de abuzuri să fie identificați și trași la răspundere, iar în judecată voi cere și despăgubiri morale pe care le voi dona”.