Blocul ACUM l-a desemnat pe Ion Terguță în calitate de candidat pentru funcția de deputat în circumscripția uninominală nr.17 (Nisporeni). Un anunț în acest sens a fost postat pe rețele sociale de către reprezentanții PPDA și PAS din raion.

În urma dialogului constructiv al membrilor Blocului ACUM, Platforma DA şi PAS din Nisporeni, am căzut de comun acord să susţinem în continuare acelaşi candidat Ion Terguţă, pentru alegerile parlamentare repetate care vor avea loc la 20 octombrie, concomitent cu alegerile locale generale din circumscripţia nr.17 Nisporeni!”, a scris Dumitru Lazar, unul dintre reprezentanții blocului.

De precizat că Ion Terguță a fost candidatul blocului ACUM în această circumscripție și în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019. Atunci, Terguță a fost susținut de peste 5 300 de cetățeni, în timp ce pentru Vlad Plahotniuc au votat circa 21 de mii de alegători.

Amintim că la data de 20 octombrie vor avea loc alegerile parlamentare noi în patru circumscripții uninominale. Este vorba despre circumscripțiile 17 (Nisporeni), 33 (Chișinău, suburbiile de sud), 48 (Transnistria de Sud) și 50 (la Vest de Republica Moldova).