Lilia Melnic, o persoană apropiată fostului director general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, este noul secretar general adjunct al Parlamentului. Un decret în acest sens a fost semnat la data de 1 august și confirmat pentru Deschide.MD de către secretarul general, Adrian Albu.

Secretarul general al Legislativului a declarat că Lilia Melnic are o experiență bogată de activitate în cadrul instituțiilor de stat, precum Serviciul Vamal sau Guvernul Republicii Moldova.

De precizat că în ultimii ani Lilia Melnic a activat în calitate de șef al Direcției management personal din cadrul SV sub conducerea lui Vitalie Vrabie.

În anii 2006-2007, când Vitalie Vrabie a deținut funcția de ministru al Administrației Publice Locale, Lilia Melnic i-a fost consilieră.

Un alt subiect discutat cu Adrian Albu a fost numirea de azi a deputatului Victor Gaiciuc în funcția de consilier prezidențial și secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Întrebat dacă va accepta funcția vacantă de parlamentar, ținând cont de faptul că Adrian Albu este primul candidat supleant pe lista PSRM, secretarul general al Parlamentului a declarat că este prematur de comentat acest subiect din motivul că deputații încă nu au luat act de vacanța funcției, deținută la moment de Gaiciuc.

Amintim că în ultimele săptămâni mai mulți reprezentanți din Guvernul Filip au ajuns să activeze în cadrul Administrației prezidențiale. Este vorba despre ex-ministrul Finanțelor Ion Chicu și fostul secretar de stat al Ministerului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Ambii au fost numiți în funcția de consilieri prezidențiali.