Igor Dodon a semnat astăzi decretul de numire a lui Victor Gaiciuc în funcția de secretar al Consiliului Suprem de Securitate și consilier prezidențial în domeniul apărării şi securităţii naţionale. Gaiciuc a activat în cadrul Forțelor Armate din anii ’70 ai secolului trecut, iar în anul 2001, prin decretul ex-președintelui Vladimir Voronin, a fost numit în funcția de ministru al Apărării. Totuși, peste doar trei ani, fostul președinte l-a demis pentru „numeroasele infracţiuni atestate în urma controalelor efectuate”.

Acum 15 ani, presa de la Chișinău a scris că „Vladimir Voronin l-a destituit din funcţie, prin decret, pe ministrul Apărării Victor Gaiciuc, după o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căreia preşedintele Voronin a criticat dur activitatea Ministerului Apărării şi a Serviciului de Informaţii şi Securitate”.

O comisie a Ministerului Apărării a depistat atunci că din depozitele Armatei Naţionale au fost sustrase 31 de aruncătoare de grenade de tipul RPG 22, 210 grenade de mână de tipul F1 şi 100 de mii de cartuşe de calibru diferit.

Numeroasele infracţiuni atestate în urma controalelor efectuate, inclusiv furtul muniţiilor şi armamentului din dotarea Armatei Naţionale şi persistenţa fenomenului aşa-numitelor relaţii neregulamentare în mediul militar sunt mărturii ale activităţii ineficiente a Ministerului Apărării şi a Serviciului Informaţii şi Securitate”, se menționa în comunicatul de presă al Administrației prezidențiale de atunci.

Amintim că fostul ministru al Apărării și actualul deputat socialist, Victor Gaiciuc, a fost numit astăzi în funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării şi securităţii naţionale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Decretul a fost semnat de Igor Dodon. De precizat că Dodon este nașul de cununie al feciorului lui Victor Gaciuc.

Detalii: DOC // Dodon și-a numit cumătrul în funcția de secretar al Consiliului Suprem de Securitate