Maia Sandu este de aceeași părere cu președintele Dodon și anume că cei doi politicieni sunt compatibili. În același timp premierul zice că deputații Țâcu, Carp și Reniță, criticați anterior de Dodon pentru votul lor separat de cel al majorității, vor rămâne în continuare legiutori ai bloculuii politic ACUM.

Maia Sandu a fost întrebată aseară la emisiunea „Cutia Neagră” de la Tv8, ce crede depsre declarația lui Igor Dodon că este compatibil cu Maia Sandu?
„Am avut discuții bune, trebuie să recunosc, și atât timp cât aceste idei și eforturi, idei și inițiative legislative vor fi susținute, atât timp putem să spunem că, da, avem o conlucare bună”, a declarat prim-ministrul. 
În aceeași emisiune premierul a fost întrebat dacă deputații Octavian Țâcu, Lilian Carp și Iurie Reniță se vor mai regăsi în cadrul majorității ACUMPSRM după ce au decis să voteze diferit de colegii din alianță mai multe inițiative legislative, lucru criticat ulterior de Dodon. 
„Uneori se votează și se vede spiritul de echipă, uneori se consideră că trebuie să se voteze altfel. E dreptul lor să facă declarații. Eu cred că sunt momente când trebuie să luăm decizii comune atunci când s-a votat speakerul și guvernul. Uneori sunt voci care nu sunt de acord. Acest lucru se întâmplă și în PAS. Eu îi văd pe cei trei deputați ai blocului ACUM și în continuare”, a precizat Maia Sandu. 
 
Recent președintele Igor Dodon a declarat că nu s-ar fi gândit că o va înainta pe Sandu la funcția de prim-ministru, iar dacă cineva i-ar fi spus despre asta acum doi ani și jumătate, când au avut loc prezidențialele, șeful statului „cel puțin nu ar fi crezut” că se va întâmpla. 

„Ca să înțelegem cât de tare s-au schimbat lucrurile. Doi ani și jumătate în urmă eu am avut o campanie foarte dură la prezidențiale cu Maia Sandu. Uitați-vă, au trecut doi ani și jumătate și eu am înaintat-o pe doamna Sandu la funcția de prim-ministru. Dacă îmi spunea cineva, în 2016, că o voi înainta pe Maia Sandu la această funcție, cel puțin nu avea să cred. Eu nu credeam că o să fim atât de compatibili”, a declarat Dodon la o emisiune TV.