Igor Dodon se arată indignat de faptul că unii deputați din partea blocului ACUM nu susțin inițiativele Partidului Socialiștilor. Șeful statului a spus că unul dintre deputații ACUM care nu votează unele proiecte ale PSRM este Iurie Reniță, pe care socialiștii l-au votat în funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană, deși au fost împotriva candidaturii acestuia.

A ieșit un deputat de la ACUM (Octavian Țîcu - nota red.) care a votat împotriva lui Ruslan Flocea din cauza că a activat împreună cu Dodon care este împotriva unioniștilor. El este deputat al blocului ACUM. Atunci trebuie să ne punem întrebarea câți deputați avem în această coaliție?”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova.

Potrivit lui, PSRM votează in corpore inițiativele blocului ACUM, Pentru că la ei e „disciplină”.

El și-a adus aminte și despre faptul că unii deputați din cadrul blocului ACUM au refuzat să o voteze pe Zinaida Greceanîi în funcția de președinte al Parlamentului.

Când s-a votat pentru Greceanîi la funcția de speaker, trei sau patru deputați nu au votat, inclusiv Năstase mai nu împotrivă a fost. Ne întrebăm, ce înseamnă asta? Deputații din fracțiune noastră au întrebări. Reniță, deputatul din partea ACUM, împreună cu Țîcu, a votat împotriva lui Flocea. De ce noi l-am numit în funcția de președinte al Comisiei politică externă? Sunt întrebări simple pe care le adresează deputații: Igor Nicolavici, ne-ați spus să-l votăm pe când noi am fost împotriva lui, dar l-am votat, dar când trebuie să voteze pentru Greceanîi sau alte proiecte, nu votează”, a precizat Dodon.

Amintim că trei deputați din cadrul blocului ACUM au refuzat să susțină candidatura lui Ruslan Flocea pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție. Este vorba despre Octavian Țîcu, Lilian Carp și Iurie Reniță.

Detalii: Trei deputați ACUM nu l-au votat pe Flocea la șefia CNA

De precizat că la data de 8 iunie, când Parlamentul a votat pentru Zinaida Greceanîi în funcția de speaker, patru deputați din partea blocului ACUM nu au participat la vot. Este vorba despre Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Iurie Reniță și Lilian Carp.

Detalii: VIDEO // Năstase nu a votat pentru Greceanîi „speaker”?