Ministrul Apărării al Republicii Moldova a avut azi o întrevedere la Moscova cu omologul său rus, Serghei Șoigu. În cadrul discuțiilor Voicu a declarat că Rusia este un aliat de nădejde pentru Republica Moldova. Totodată, el a mulțumit Rusiei care a fost primul stat care recunoscut noua guvernare de la Chișinău.

Rusia este un aliat de nădejde pentru Republica Moldova. La ziua de azi pentru noi este important să menținem stabilitatea și să consolidăm relațiile de prietenie cu toate țările, dar să nu prietenim cu unii împotriva altora”, a declarat ministrul Apărării de la Chișinău.

La fel, Voicu a mulțumit autorităților ruse pentru „ajutorul oferit în deblocarea crizei politice din Moldova la începutul lunii iunie”. Acesta a precizat că Rusia a fost prima țară care a recunoscut noua guvernare de la Chișinău.

Serghei Șoigu a declarat că în domeniul apărării există multe întrebări care trebuie discutate și rezolvate.

Sper să avem un dialog constructiv. Cel mai important este rezolvarea problemelor care privesc securitatea Moldovei și Rusiei, dar și colaborarea în domeniul militar și tehnico-militar”, a spus oficialul rus.