Ministrul Apărării al României, Mihnea Ioan Motoc, a avut astăzi o discuție telefonică cu Anatol Șalaru în cadrul căreia și-a exprimat regretul în legătură cu încheierea mandatului acestuia de Ministru al Apărării al Republicii Moldova. Mihnea Ioan Motoc și Anatol Șalaru au evocat colaborarea dintre două ministere în vederea consolidării relațiilor de parteneriat dintre Republica Moldova și NATO.

„Cu tristețe, l-am sunat astăzi pe colegul Anatol Șalaru de la Chișinău. Mi-am spus regretul la încheierea mandatului domniei sale ca Ministru al Apărării și totodată i-am exprimat aprecierea pentru contribuția sa neabătută la întărirea și modernizarea Forțelor Armate. 

Am evocat împreună colaborarea noastră instituțională și personală, orientată înspre aceste obiective, pe care le-am urmărit bilateral și în planul relației de Parteneriat pe care Republica Moldova o are cu NATO și Uniunea Europeană.

Am fost reconfortat să simt la capătul celălalt al firului același optimism robust, de aparte elevație intelectuală și morală, pe care mi l-a inspirat de fiecare dată domnul ministru Șalaru.

Îi doresc succes deplin în tot ce va înfăptui de acum înainte servindu-și crezul.
Am totodată încredere că prețioasele colaborări desfășurate în mandatul său vor putea fi duse mai departe.

Sărbători frumoase, cu senin, lumină și speranță, Anatol Șalaru!”, a transmis Mihnea Ioan Motoc.