Prim-ministrul Maia Sandu anunță că nu a existat o alternativă pentru crearea unei coaliții cu Partidul Socialiștilor. Totodată, șeful Executivului spune că este personal curioasă cât va exista aceasta. Declarațiil au fost făcute azi la Bruxelles în cadrul ședinței Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European.

Despre coaliția noastră. Nu suntem naivi. Înțelegem ce se întâmplă. Trebuie să fim atenți, dar și să progresăm. Totuși, nu avem o altă posibilitate”, a declarat Maia Sandu.

Premierul a spus europarlamentarilor că membrii PSRM la fel ar trebui să fie prezenți în cadrul ședinței Comisiei pentru a-și reafirma angajamentul european.

Cât va rezista coaliția? Greu de spus. Și eu una sunt curioasă, sinceră să fiu. N-ar fi fost rău ca și președintele PSRM să fie alături de noi astăzi și să răspundă la aceeași întrebare. Conform discuțiilor noastre e clar că și ei au interes într-o viață cât mai lungă pentru această alianță la guvernare”, a spus șeful Cabinteului de miniștri.

Maia Sandu a precizat că anume alegătorii blocului ACUM și PSRM sunt cei care doresc ca această coaliție să dureze cât mai mult.

Cei care au votat pentru noi și pentru socialiști își doresc ca această majoritate să dureze cât mai mult. Dacă e să-i ascultăm pe alegătorii noștri, coaliția noastră ar trebui să supravițuiască suficient de mult încât să lansăm o reformă de succes. Există provocări, există și alegerile locale din octombrie care vor reprezenta un test pentru noi, pentru organizarea alegerilor libere și corecte”, a menționat ea.