Premierul Maia Sandu a declarat astăzi de la Bruxelles că a decis reînceperea dialogului cu Rusia care fusese redus la zero de către Guvernul precedent pentru că nu era normal acest lucru, ținând cont de multele aspecte de pe agenda comună.

„Nu ne vom juca la nivel geopolitic și nu vom face promisiuni iresponsabile. Interesul național, și nu cel personal va fi cel care va conduce agenda noastră politică. Vom restabili parteneriatul nostru strategic cu România și Ucraina. În relația cu Rusia am reînceput dialogul care fusese redus la zero de către Guvernul precedent. Acest lucru nu era normal, ținând cont de multele aspecte pe care le avem pe agenda comună, inclusiv comerțul bilateral care a fost blocat. Însă, dorim să ne protejăm interesele personale”, a declarat Maia Sandu. 

Prim-ministrul mai spune că va continua să insiste asupra retragerii forțelor ruse de pe teritoriul suveran al R. Moldovei.

„Nu vom accepta federalizarea ca o soluție pentru soluționarea conflictului transnistrean și vom continua negocierile politice pentru a obține un statut special pentru Transnistria într-o Moldovă integră din punct de vedere teritorial”, a adăugat Maia Sandu.