Premierul Maia Sandu ezită să spună dacă Blocul „ACUM” va insista pe lângă PSRM ca în fruntea Procuraturii Generale să fie desemnat un procuror european, așa cum a promis anterior. Totuși, premierul dă asigurări că „va fi ales cel mai potrivit procuror general pentru R. Moldova”.

„Am discutat ieri, dar vom discuta și astăzi cu experții naționali și internaționali despre viitorul procuror general. Cine ar putea fi cel mai potrivit procuror și cum ar putea fi ales cel mai potrivit procuror general pentru R. Moldova”, a declarat astăzi Maia Sandu, care participă la Forumul „Prioritățile Guvernului în domeniul justiției și anticorupție”, organizat la Chișinău cu experți din România și Georgia.

Întrebată dacă va fi un procuror general european, Maia Sandu a răspuns: „Este nevoie de un om curajos, profesionist, care să-și asume responsabilitatea să ofere rezultate cât mai rapid pe cele mai mari cazuri de corupție”.

De menționat că președintele Igor Dodon, liderul neformal al PSRM, a declarat că este împotriva desemnării unui procuror european. Săptămâna trecută, Parlamentul a schimbat legislația în domeniu, iar președintele va putea desemna un procuror general interimar, până va fi organizat un concurs pentru suplinirea acestei funcții.

Sursa: Ziarul Național