Premierul Pavel Filip consideră că inițiativa președintelui Igor Dodon de a cere Parlamentului să abroge legea care se referă la datoria de stat în urma „furtului miliardulu” este una populistă și că noul șef al statului „intră în funcție cu stângul”

Înainte de a începe ședința Cabinetului de Miniștri de astăzi, premierul Filip a declarat că dacă Guvernul și Parlamanetul nu ar fi făcut acest lucru, atunci Republica Moldova ar fi pierdut multe finanțări exterioare.   

„În primul rând domnul Dodon nu trebuie să intre în funcție cu stângul. În al doilea rând au fost o serie de sesizări la Curtea Constituțională referitor la această lege despre care președintele trebuie să știe și în al treilea rând, acest proiect este unul deja consumat”, a spus premierul. 

Premierul a adăugat că „această categorie de politicieni vin să amăgească pentru că adevărul este cu totul altul”.

„Dacă nu făceam acest lucru: dacă nu aprobam această lege, nu am fi obținut 60 mln. euro de la București, 15 mln de la FMI și 45 de la Parlamentul European sau 40 de la Banca Mondială. Toți acești acești politicieni au vrut să pună pe umărul cetățenilor peste 2 miliarde de lei începând de anul viitor. Doar azi am semnat un proiect 10 mln. euro cu partenerii din Germania, bani care sunt oferiți drept grant. Chiar dacă realitatea este uneori dură, chiar dacă nu sunt atât de primite aceste legi, însă niciodată nu am mințit oamenii.  Noi vrem o colaborare cu președintele Republicii Moldova”, a declarat Filip.

Amintim că astăzi, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat inițiativa legislativă cu privire la anularea Legii ce presupune trecerea pe umerii cetățenilor a rambursării miliardelor furate din sistemul financiar-bancar.

 Într-o postare pe Facebook, Dodon anunță că nu va admite ca „miliardele furate” să fie rambursate din contul cetățenilor.