Premierul, Maia Sandu l-a felicitat pe președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski cu rezultatul covărșitor obținut în alegeri. Ea spune că votul pe care l-au acordat ucrainenii este împotriva corupției și pentru politicieni noi care își vor urmă doar interesul național.

"Dragi ucraineni, va felicit pentru mobilizarea de astăzi și votul clar împotriva corupției, un vot acordat schimbării, politicienilor noi, care-și asumă să urmeze doar interesul național.

Îl felicit pe domnul Președinte Vladimir Zelenski cu rezultatul covărșitor obținut în alegeri de formațiunea de care este susținut. Este o mare responsabilitate să primești încrederea atâtor oameni și îi doresc domnului Președinte și partidului care îl sprijină multă forță și perseverență în promovarea unei agende reformatoare pentru cetățenii ucraineni", a scris Maia sandu pe Facebook. 

Amintim că potrivit datelor exit-pollurilor din Ucraina, partidul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, „Slujitorul Poporului” a acumulat în jur de 44,7%. Acesta este urmat de „Platforma de opoziţie – Pentru Viață”, un partid care promovează apropierea de Rusia, cu 12,2%.

„Solidaritatea Europeană”, reprezentată de fostul lider de la Kiev, Petro Poroșenko, a acumulat 8,54%.

„Batkivşcina” (Patria), condus de fostului premier, Iulia Timoşenko, a obținut 7,56%.

Partidul prooccidental „Golos” (Vocea), fondat de către superstarul rock ucrainean Sviatoslav Vakartciuk a fost votat de 5,94% din alegători.

„Puterea și onoarea” a fost susținut de 3,67%, iar „Blocul Opoziției” a acumulat 3,15%.