Ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin a declarat că există un precedent de interacțiune dintre cele trei mari puteri - SUA, UE și Rusia - în vederea depășirii crizei politice în Republica Moldova și că acest exemplu poate fi implementat și în alte cazuri, când viziunile celor trei vor coincide.

Grigori Karasin a fost întrebat dacă conlucrarea pe Republica Moldova a Occidentului și a Rusiei poate servi drept model interacțiune în statele CSI și de renunțare la revoluțiile colorate.  

„Adevărat, poziția consolidată a Rusiei, Uniunii Europene și SUA a jucat un rol important în soluționarea rapidă și, cel mai important, pașnică a crizei din R. Moldova. Suntem de acord că această experiență unică ar putea servi drept exemplu de colaborare constructivă și în alte situații, unde interesele acestor trei jucători mari coincid cu adevărat. „Cazul moldovenesc” demonstrează, apropo, lipsa de temei ale unor declarații din Occident că în relațiile cu Rusia există o criză sistemică ce nu poate fii surmontată. După cum se vede, pragmatismul rămâne mereu nucleul oricărei politici. Viața adevărată nu suportă gândirea clișeu și dogmatismul”, a declarat Grigori Karasin.