Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova la întrevederea cu delegația Parlamentului rus, formată din adjunctul președintelui Dumei de Stat a FR, Olga Epifanova și președintele comitetului Consiliului Federației pentru relații externe, Konstantin Kosacev.

„În timpul discuției, am constatat cu satisfacție lansarea unei etape noi în relațiile de cooperare moldo-ruse, datorită creării majorității parlamentare și formării Guvernului concilierii naționale”, a declarat Dodon. 

Președintele spune că „a subliniat reluarea cooperării depline dintre Republica Moldova și Federația Rusă în formatul Comisiei interguvernamentale, precum și la nivel de parlamente”.

„În context, am menționat bunele perspective de interacțiune pe platforma Uniunii Economice Eurasiatice, în cadrul căreia țara noastră deține statutul de observator, precum și a Comunității Statelor Independente”, a adăugat Dodon care a precizat că „i-a informat pe parlamentarii ruși despre strategia politicii externe echilibrate, promovată de Administrația Președintelui, prin stabilirea relațiilor reciproc avantajoase cu partenerii externi în baza principiului de neutralitate permanentă a Republicii Moldova”.

Amintim că în această seară premierul Maia Sandu a explicat de ce a decis să meargă astăzi la învestirea bașcanului Găgăuziei Irina Vlah. Șefa Cabinetului de Miniștri scrie pe pagina sa de facebook că „vrea să fim o societate unită, solidară”.

„Am decis să merg astăzi la învestirea Irinei Vlah în calitate de Bașcan al Găgăuziei pentru că, indiferent de divergențele politice sau ideologice, e timpul să punem capăt divizărilor între cetățenii țării noastre”, a scris Maia Sandu. 

Detalii: Maia Sandu explică de ce a decis să meargă la învestirea bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah