Premierul Maia Sandu explică de ce a decis să meargă astăzi la învestirea bașcanului Găgăuziei Irina Vlah. Șefa Cabinetului de Miniștri scrie pe pagina sa de facebook că „vrea să fim o societate unită, solidară”.

Am decis să merg astăzi la învestirea Irinei Vlah în calitate de Bașcan al Găgăuziei pentru că, indiferent de divergențele politice sau ideologice, e timpul să punem capăt divizărilor între cetățenii țării noastre.

Îmi doresc ca de acum înainte limba, cultura, etnia să nu mai fie folosite drept motive de dezbinare. Îmi doresc ca toți cetățenii Republicii Moldova să fie mândri de țara în care locuiesc.

Vreau să fim o societate unită, solidară, pentru că noi toți avem aceeași dorință - să ne simțim bine acasă”, conchide prim-ministrul. 

La ceremonia de inaugurare a bașcanului din Găgăuzia intepreta Sofia Rotaru va face astmosfera.

„Aș vrea să accentuez faptul că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut un cadou pentru noi toți - Sofia Rotaru va veni la inaugurare”, a spus anterior Irina Vlah.

La eveniment vor participa: președintele Igor Dodon, premierul Maia Sandu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Astfel, în partea centrală a municipiului Comrat vor fi luate măsuri de securitate sporite.