Deputații din majoritatea parlamentară recomandă Centrului Național Anticorupție (CNA) și Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) să indisponibilizeze bunurile infracționale ale proprietarilor, posesorilor și beneficiarilor acestora, provenite din devalizarea sistemului bancar și să înainteze acțiuni civile în interesul statului, pentru recuperarea prejudiciilor aduse R. Moldova după jaful bancar.

Parlamentul a aprobat astăzi o hotătâre cu recomandări pentru cele două instituții, acuzând faptul că acestea nu au întreprins acțiuni suficiente pentru recuperarea banilor din miliardul furat, iar anumite personaje implicate în frauda bancară încearcă să scape de bunurile provenite din banii însușiți din sistemul bancar. 

Socialistul Vladimir Țurcan a remarcat faptul că organele de drept au reușit să recupereze doar 540 de milioane de lei din frauda bancară. 

Un alt deputat socialist, Vlad Bătrâncea, s-a arătat nemulțumit de avizul Direcției juridice a Parlamentului, care a arătat că această hotărâre prezintă riscuri de imixtiune și obstrucționare a justiției. 

„Parlamentul poate să lichideze anumite agenții, poate să modifice Legea bugetului și atunci o sa vedem atunci ce o să facă acești băieți cu epoleți”, a ameninat Bătrâncea.

Sursa: ziarul Național