Fostul președinte al Parlamentului, deputatul democrat Andrian Candu, susține că Partidul Democrat (PD) rămâne consecvent în ceea ce privește renunțarea la imunitatea parlamentară. Declarațiile au fost făcute, după ce președintele Igor Dodon a declarat că așteaptă ca procurorii să meargă cât mai curând în Parlament să ceară ridicarea imunității unor parlamentari care ar fi implicați în frauda bancară, numele lor figurând în raportul Kroll.

Partidul Democrat a pledat mereu pentru egalitarea deputaților cu toți cetățenii din țară, pentru eliminarea imunității parlamentare. Suntem consecvenți și vom susține în continuare orice propunere de ridicare a imunității, deoarece suntem convinși că toți cetățenii trebuie să fie egali în fața legii, iar justiția să fie făcută în instanța de judecată”, a declarat Candu.

Acesta a mai adăugat că PD optează pentru ridicarea imunității, chiar dacă ar fi vorba și de deputați democrați: „Credem că în justiție trebuie să dea note și nu în plenul Parlamentului”.

Ziarul Național