Anatol Șalaru a plecat de la conducerea Ministerului Apărării și și-a luat rămas bun de la militarii cu care a colaborat în perioada mandatului său de ministru.

„Astăzi predau comanda Ministerului Apărării. Cine s-ar fi gândit....Mi-am luat rămas bun de la ofiţerii şi militarii cu care am colaborat în perioada acestui mandat. De fapt, mi-am luat rămas bun de la prieteni. Am făcut tot ce mi-a stat în putere, ca să le îmbunătăţesc condiţiile de activitate, să le arăt partenerilor externi că Armata Naţională este o forţă din toate punctele de vedere: militar, cultural şi uman.

Le mulţumesc tuturor care, poate sceptici de la început, au crezut în mine. Le mulţumesc, pentru că au fost sinceri şi le mulţumesc, pentru că îşi iubesc ţara necondiţionat şi, în ciuda salariilor mediocre şi a problemelor cotidiene, ei îşi exercită misiunile cu un profesionalism unic.

Domnilor ofiţeri, stimaţi prieteni, Vă asigur de tot respectul şi dragostea mea şi vă promit că, pentru mine, ca om politic, Armata Naţională va fi întotdeauna o prioritate absolută.

Plec de-aici cu fruntea sus, mândru de Armata Naţională!”, a declarat Șalaru.

Preşedintele Igor Dodon a semnat decretul privind demiterea Ministrului Apărării, Anatol Şalaru în ziua de 27 decembrie. „Câteva minute în urmă am semnat decretul privind demisia din funcție a ministrului de faimă proastă Șalaru. Îi mulțumesc lui Mihai Ghimpu pentru acest demers și îi sugerez să o facă și în raport cu ceilalți miniștri liberali din cabinetul actual", a anunţat Igor Dodon.