Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova neagă afirmațiile premierului Maia Sandu și spune că cele două sanatorii moldovenești din Ucraina sunt proprietate a R. Moldova

„Sanatoriul „Zolotaia Niva” din Sergheevca, Ucraina, începând cu luna ianuarie 2019 este înregistrată oficial în Registrul de Stat din Ucraina ca fiind proprietatea SRL “Plai-Tur”.

Fondatorul SRL “Plai-Tur” este Holdingul “Moldsindbalneotur”, structură subordonată Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, care are 99,9% din fondul statutar al întreprinderii. CNSM nu deține informații privind implicarea unui grup criminal în privatizarea sanatoriului „Zolotaia Niva”.

Referitor la implicarea deputatului Partidului Democrat Vlad Andronache în privatizarea ilegală a unor sanatorii, nu deținem informațiile corespunzătoare.

Cu privire la sanatoriul “Moldova” din Truskoveț, Ucraina, acesta nu aparține Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, dar este proprietatea Statului”, se spune într-un comunicat al confederației. 

Amintim că premierul Maia Sandu a reclamat astăzi faptul că Procuratura Generală „doarme și nu întreprinde nimic” vizavi de încercarea unui „grup criminal organizat” de a privatiza sanatoriul „Moldova” din Truskaveț și sanatoriul „Zolotaia niva” din Sergheevka, Ucraina, ambele aparținând Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

Detalii: M.Sandu: O „grupare criminală” încearcă să privatizeze două sanatorii moldovenești din Ucraina